Активни проекти

Микробус за хора с ограничена мобилност за ЦНСТ Атия и ЦНСТДМУ с. Първомай, Петрич                                                                      

                                                                     

 

Набираме средства, за да закупим специализирани за хора с ограничена мобилност микробуси. Те ще бъдат дарени на младежите с увреждане от Атия и ЦНСТДМУ село Първомай, Петрич.

За община Созопол микробусът ще обслужва и всички социални услуги, които посещават социално слаби и болни хора в региона. Социалните услуги на общината разполагат само с един лек автомобил, който не е пригоден за деца с увреждания и не е достатъчен да превозва група деца. Това затруднява общуването им с други деца и младежи, посещения на болници, рехабилитация, дневен център и културни мероприятия.

Ако желаете да се включите, може да дарите средства на следната банкова сметка:

"Един българин" сдружение
BG12UBBS80021039904450,
BIG код: UBBSBGSF,
Обединена Българска Банка АД
и да се свържете с нас на [email protected]

 
                                                                     

Проект „Един учител“ Подкрепата е насочен към деца и младежи, настанени в социални услуги, които не умеят да пишат и четат или срещат други затруднения в училище. 

„Един българин“ ангажира учители с иновативни, нестандартни и доказано работещи методи на обучение. Вдъхновители, които мотивират децата и ги учат на мислене и изграждане на практически умения. Срещите са в къщичките на децата, извън учебните часовете.

Учители по проект "Един учител" 

Град Долна баня

Казвам се Нина Закараяс и живея в Долна баня. От над 10 години се занимавам с преподаване на английски език на ученици от различни възрасти, както и български на чужденци. От 2016 преподавам основно онлайн, което ме е срещало с хора от над 20 държави, на които съм помогнала да подобрят езиковите си умения, да се справят с изпити, олимпиади и матури. Най-малките ми ученици са били на 3, а най-възрастните – на 80 години. Вярвам, че няма възраст за учене, стига човек да има желание и мотивация. В свободното си време се занимавам с рисуване на коприна, уча китайски, обичам да пътувам, да се срещам с различни култури.
Мисията ми е да помагам на хората, не само с езиците. Когато учим език, ние се запознаваме и с културата и бита на съответната държава, често не учим само език, ами и история, география, дори музика и изкуство.  Знам какви са предизвикателствата при изучаването на нов език, и се старая да улесня процеса максимално за учениците си, отваряйки им врата към един нов свят, голям и красив.

Мисията на един педагог от Северозапада

Казвам се Николина Кирилова Петрова. По професия съм детска учителка. Пенсионер съм от 10 години. В професионалния си път имах възможност да опозная образователната ни система от много страни. В периода 1996 – 2000г. работих в отдел Просвета на район Надежда гр. София. От 2000 – 2002г. бях експерт в РУО – София.

Останах много впечатлена от загрижеността на целия екип на ЦНСТДБУ – Монтана към съдбата на децата. А когато се запознах със самите деца, установих сериозните пропуски в образователните и социалните потребности, си дадох сметка, че мога да им бъда полезна със знанията и опита си. Уважавам каузата
да се даде шанс на всяка личност. А за тези деца това е единствения шанс и аз искам да съм част от това.

Съвместната работа взаимно ни удовлетворява, най – вече когато постигнем някой положителен успех. Чувствам се част от екипа, за което Ви БЛАГОДАРЯ!

град Пазарджик

Казвам се Анна Василева и съм преподавател по Български и английски език в ПГХХТ гр. Пазарджик. Педагогическият ми път започна още в ранна детска възраст- родителите ми бяха учители. Те станаха моят пример и основна движеща сила за професионалния ми път занапред. От 2016 година съм част от страхотния екип на гимназията. Именно от тук тръгна и моето познанство с ЦНСТ Червен кръст в гр. Пазарджик. След отправена молба за съдействие и помощ за две деца, не можех да остана равнодушна и реших да се отзова. Първият ми контакт с децата бе отрезвяващ. Но и стимулиращ. Последваха редовни занимания и процеса на работа даде своя резултат. Изключително вълнуващо преживяване е да виждаш как се превръщат в интелигентни, разумни, реализирани млади хора. Точно тук може да се усети професионалното щастие- да си мотивиран, да искаш още, да си зареден с положителни емоции. Да бъдеш, да помагаш, да се радваш и правиш. Щастието е хоризонт…

Искам да пожелая на „Един българин“, на ЦНСТ и на всички съпричастни да не се страхуват да откриват, да научават нови неща, да отворят умовете и сърцата си. Защото най- хубавото се усеща със сърцето.  Когато ученикът е готов, учителят ще го чака!   


град Дупница

Казвам се Цветелина Накова и съм на 24 години. Уча медицина в Медицински факултет към Софийски университет в София.
Шести курс съм и през 2023 година ще се дипломирам. Имам няколко сертификата от участия в национални конференции и събития, свързани с медицината. Участвам в различни благотворителни дейности. Харесва ми да помагам на хората, смятам, че това е моето призвание. Именно затова приех да стана част от тази инициатива. Обичам да работя с деца и да предавам знанията, които имам. Преподавам английски език на децата в ЦНСТ гр. Дупница от юни 2022г. Може би всеки смята че е лесно, но това не е така.
Трудно се задържа тяхното внимание за дълго време и бързо губят интерес. Приемат ученето просто като досадно задължение и не всички деца осъзнават ползата от него. Често учим под формата на игра. Така се отпускат и успявам да поддържам интереса им. Някои четат трудно на български език и се притесняват да правят сложни изречения.
Въведохме практика да учим всичко първо на български език, а след това и на английски език. 

Действащи:

  • Учител по български език и литература - Резидентна    грижа   за    деца  без  увреждания към ОС на БЧК -  Пазарджик;
  • Учител по български език и литература ЦНСТ гр. Монтана;
  • Учител по английски език ЦНСТ и ПЖ гр. Долна баня;
  • Учител по английски език ЦНСТ „Надежда“ и ЦНСТ гр. Дупница;
  • Ментор за дете, настанено в ЦНСТ с. Атия, гр. Созопол

Ако желаете да се включите като доброволец или чрез финансово дарение, може да дарите средства на следната банкова сметка:

"Един българин" сдружение
BG12UBBS80021039904450,
BIG код: UBBSBGSF,
Обединена Българска Банка АД
и да се свържете с нас на [email protected]

 


Проект "Лятна почивка" 

 

Лятна почивка на деца, настанени в социални услуги. 

„Един българин“ осигурява лятната почивка на деца, настанени в социални услуги. 

Съвместно с посолството на Суверенен Малтийски орден, 20 деца и четирима ръководители от ЦНСТ и ПЖ Долна баня бяха на лятна почивка в периода от 07-14.08.2022г в Шкорпиловци. За децата бяха организирани много забавления на плажа, спортни игри и занимания, дискотека, вечер на талантите, посещение на Делфинариума и Морската градина в гр. Варна. Някои от участниците се докоснаха за първи път до морето,   делфинариума и преживяха първите трепети на любовта.

Ако желаете да се включите и заедно да осигурим лятната почивка на деца, настанени в социални услуги може да дарите средства на следната банкова сметка:

"Един българин" сдружение
BG12UBBS80021039904450,
BIG код: UBBSBGSF,
Обединена Българска Банка АД
и да се свържете с нас на [email protected]
Подаръци, дарения, подкрепа.

Дарени:

 

Елха за ЦНСТ „Надежда“ за деца и младежи с увреждане в гр. Дупница.

Преходно жилище /ПЖ/ кв. Горна баня, гр. София подарък тенис на маса. 

Ако желаете да се включите, може да дарите средства на следната банкова сметка:

"Един българин" сдружение
BG12UBBS80021039904450,
BIG код: UBBSBGSF,
Обединена Българска Банка АД
и да се свържете с нас на [email protected]
„Дар за даващите“ 

 

Броят на възрастните хора, които са ограничени в ежедневните си дейности, нараства в световен мащаб. Това генерира продължителна грижа, която обикновено пада върху един член на семейството, а когато такъв липсва, тази задача се пада на социалните асистенти. В системата за социални услуги работят много трудолюбиви и сърцати, но невидими хора. Те тихо си вършат работата, грижейки се за деца с тежки съдби, трудно подвижни, болни и/или самотни възрастни хора. Това е трудна задача с която не всеки човек би могъл да се заеме.  Дар за тези, които се грижат за нуждаещите се цели да подкрепи и благодари на работещите в системата за социални услуги. Малък, не задължително скъп или материален жест, с който ние като общество благодарим и се надяваме да дадем нови сили, за да продължат грижещите се да изпълняват своята мисия. 

16.12.22г „Дар за даващите“, социалните асистенти от „Асистентска подкрепа“ на община Созопол. Това е специализирана социална услуга, която включва ежедневна почасова подкрепа в домашна среда на лица в невъзможност за самообслужване, деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ. "Асистент" е лице, полагащо почасови грижи в домашна среда за лица с трайни увреждания или лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване. 

Единадесет души, социални асистенти които се грижат за социално слаби възрастни хора в община Созопол, получиха хранителни продукти от първа необходимост, за да посрещнат уютно празниците. Не сте незабележими! Благодарим, че ви има и се грижите за нуждаещите се. 

Ако желаете да се включите, може да дарите средства на следната банкова сметка:

"Един българин" сдружение
BG12UBBS80021039904450,
BIG код: UBBSBGSF,
Обединена Българска Банка АД
и да се свържете с нас на [email protected]


Сравнение на продукти

Нашият сайт използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки